היי חברים, עוד פינה של ‘בישולים על גלגלים’ יוצאת לדרך – והיא שוב בטעם יווני
(כבר בוודאי הבנתם שיש לנו חיבה מיוחדת למטבח הזה…)! לפני שנתחיל, אל תשכחו את הכלל הידוע: טיול טוב מתחיל באוכל טוב! ========= הפעם הכין לנו יוסי רוטזק מנה מושלמת לקרוואן, שאפשר לאכול על הבוקר או בכל שעה שהיא: סלט יווני,
![2](https://laofek.co.il/wp-content/uploads/2018/07/2-300x300.jpg)
![3](https://laofek.co.il/wp-content/uploads/2018/07/3-300x300.jpg)
וביוונית: חוריאטיקו סאלאטה – Χωριάτικη Σαλάτα. כמי שהתגורר כמה שנים בקפריסין ובישל עם אימהות יווניות ‘אמיתיות’, יוסי יוכל ללמד אתכם איך להכין את הסלט היווני המושלם. ולפני שנתחיל, הטיפ המסורתי – והפעם זהו טיפ שמוסיף המון: הלימון. היוונים משתמשים בו בכל תבשיל, ואפילו על הסטייק הם מוסיפים לימון. מפתיע לגלות שדווקא בסלט – בניגוד למה שהייתם בוודאי מניחים – הם מוותרים על הלימון… ומשתמשים בחומץ. אנחנו מניחים שבדברים כאלה כדאי מאוד להקשיב להם. יאללה לעבודה. ========= המצרכים: ➰ עגבניות פרוסות לרבעים ➰ בצל סגול פרוס ➰ מלפפונים פרוסים ➰ אורגנו יבש (חובה – לא לוותר!) ➰ נענע יבשה ➰ מלח ➰ פלפל שחור ➰ חומץ – 2 כפות ‘ועוד קצת’, בלשון הסבתות ➰ פרוסות גבינת פטה ➰ כ-1/4 כוס שמן זית משובח ➰ חופן זיתים שחורים טבעיים או זיתי קלמטה (לא להשתמש בזיתים מושחרים!) ➰ כרוב (לא חובה – הקפריסאים נוהגים להוסיף אותו לסלט הזה בדרך כלל). ההכנה:
![4](https://laofek.co.il/wp-content/uploads/2018/07/4-300x300.jpg)
![5](https://laofek.co.il/wp-content/uploads/2018/07/5-300x300.jpg)
מניחים את כל המוצרים בקערת הגשה, למעט הגבינה, שמן הזית והאורגנו. מערבבים קלות. מניחים מעל את פרוסות הגבינה. מזליפים מעל מעט שמן ומפרסים קמצוץ אורגנו מגישים.