fbpx
עגלת קניות

טאטקי פילה בשר – השף אילן ברמלי

אם אתם צפוניים, שמו של השף הנהדר אילן ברמלי כנראה לא ישמע לכם זר. ברמלי הוא בעלים שותף בשלוש מסעדות בצפון: מסעדת ביץ’ קלאב בחיפה, מסעדת פרש דה מרקט בביג בקריות ומסעדת נירוונה פרש קיצ’ן בחיפה. 

ברמלי הגיע להתארח בלאופק ופינק אותנו במתכון שהוא רקח במיוחד בשבילנו הקרוואניסטים – מתכון פשוט יחסית להכנה, שאפשר להכין על גבי משטח עבודה קטן, במעט כלים תוך שימוש בכיריים בלבד. 

במיוחד לקרניבורים שבינינו מומלץ “לגזור ולשמור” את המתכון.

 ושיהיה בתאבון 😋

טאטקי פילה בשר

המתכון מתאים כמנה ראשונה לשני סועדים, אך יכול להפוך למנה עיקרית אם מגדילים את כמות הבשר בהתאם לצורך. 

מצרכים:

300 גרם פילה בקר נקי מגידים ושומן

4 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (מתכון בהמשך)

מלח גס

פלפל שחור גרוס

בלסמי מצומצם (קונים בכל סופר)

מעט שמן סויה/ קנולה

4 כפות צ’ימיצ’ורי (מתכון בהמשך)

אופן הכנה: 

מניחים מחבת פסים או מחבת כבדה אחרת על האש לחימום. 

את תערובת עשבי התיבול מניחים בצלחת, מגלגלים בתוכה את נתח הבשר ומהדקים היטב לציפוי מכל הכיוונים.

כאשר המחבת חמה מאוד, יוצקים פנימה מעט שמן וצורבים את הבשר כחצי דקה מכל צד (המנה מוגשת כמדיום רייר. אפשר לצלות לזמן ממושך יותר לקבלת מידת עשייה גבוהה יותר).

לאחר הצריבה מוציאים את הבשר מהמחבת ונותנים לו לנוח שתיים שלוש דקות.

הגשה:

מזלפים בלסמי מצומצם על צלחת הגשה.

פורסים את הפילה לפרוסות בעובי חצי ס”מ, מניחים את הפרוסות על הבלסמי.

מפזרים מעט מלח ופלפל ולסיום שמים מעט צ’ימיצ’ורי על כל פרוסה.

תערובת עשבי תיבול

מערבבים ביחס שווה עלים יבשים של: רוזמרין, טימין, מרווה, עלי זעתר.

 צ’ימיצ’ורי

מצרכים:

חופן של עלי פטרוזיליה

חופן של עלי כוסברה

1 בצל סגול קטן

פלפל אדום בינוני

חצי פלפל צ’ילי אדום

4-3 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית לכיסוי

2 כפות חומץ יין אדום

1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:

קוצצים דק את כל המרכיבים, מערבבים הכל יחד.

אם שומרים בקירור, יכול להחזיק בין שלושה שבועות לחודש. 

המסעדות של השף אילן ברמלי

אם אתם מגיעים לאזור הצפון, אל תפספסו את אחת משלוש המסעדות של השף אילן ברמלי. כדי לעזור לכם כבר מעכשיו לתכנן איפה תרצו לעצור ולאכול, הנה כמה פרטים על כל אחת ממסעדותיו. 

מסעדת ביץ’ קלאב חיפה

מסעדת שף שמביאה את מיקונוס אל שפת הים בחיפה. המסעדה משלבת בין סגנון ים תיכוני לטאבון הממוקם במרכז המטבח ומשמש לאפיית לחמים ומאפים נוספים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. 

התפריט מורכב ממיטב המטבח הבלקני ים תיכוני, מנות ראשונות מוקפדות ודגים טריים מהים. 

המסעדה ממוקמת בחלקה הדרומי של טיילת חוף דדו בחיפה ברחוב יוחאי בן נון 1. 

המסעדה פועלת בכל ימות השבוע א’ עד ש’ בשעות 9:00 עד 23:00 בהזמנת מקום מראש. 

לאתר המסעדה

מסעדת פרש דה מרקט (חלבית כשרה)

מסעדת שף ים תיכונית המשלבת מטבח איטלקי ובלקני. המסעדה היא חלבית כשרה והיא משלבת כמה מטבחים תחת קורת גג אחת. 

המסעדה מחברת בין מיטב המטבח הישראלי, האיטלקי והיווני. 

המסעדה ממוקמת במתחם ביג קריות, הסולל 8, קריית אתא.

היא פועלת בימים א’ עד ה’ בשעות 9:00 עד 23:00, בימי שישי בשעות 8:30 עד 17:00, ובמוצאי שבת מחצי שעה מצאת השבת. 

לאתר המסעדה

מסעדת נירוונה פרש קיטשן

מסעדת שף מול גלי הים התיכון על קו החוף בטיילת זמיר המספקת חווית בילוי קולינרי בכל שעות היום ועד השעות הקטנות של הלילה. 

המסעדה הוקמה לפני חמש שנים בשיתוף הרשת הקולינרית “פרש קיטשן” והפכה מאז לאחד ממוקדי הבילוי המפורסמים ביותר בחיפה. 

המסעדה מציעה מגוון רחב של קולינריה, מארוחות בוקר עשירות ועד מנות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני. 

המסעדה ממוקמת בחוף דדו, רחוב דוד אלעזר 2 חיפה. 

היא פועלת  בכל ימות השבוע א’ עד ש’ בשעות 8:00 ועד אחרון הלקוחות.

לאתר המסעדה

כתוב תגובה

טיול הקרוואן הראשון שלי

צ’יאו (שמעון) בלאו

ראיון נוסף במדור “טיול הקרוואן הראשון שלי” יוצא לדרך. במדור מתארחים חברים קרוואניסטים חדשים שרכשו

קרא עוד »

עלינו

כשהקמנו את מרכז לאופק קרוואנים וקמפינג עמד לנגד עינינו הצורך העז בחוויית קמפינג מענגת, בשילוב בין ההנאה מהנופים הקסומים והשלווה של הטבע ובין הרצון ליהנות מנופש אמיתי ולא לוותר על נוחות מפנקת בסופו של יום טיול ארוך, על ארוחה משובחת וכוס יין בערב מול השקיעה לאחר ששטפת מעליך את אבק הטיול וכמובן לקנח את היום בשינה טובה על מיטה איכותית ובמתחם ממוזג, אשר יעניקו לכם אנרגיה נפלאה ומחזקת לעוד יום מהנה בטבע.

לקוחות מספרים

לאופק בפייסבוק

הרשמה לרשימת התפוצה

טופס בקשה
להשכרת קרוואן

צי ההשכרות שלנו מלא ולא ניתן לבצע הזמנה. 
ניתן להשאיר לנו פרטים ונדאג שאחת מחברות ההשכרה שאנחנו עובדים איתן יחזרו אליכם. 

דילוג לתוכן