חלק גדול מהכיף בטיול הוא לתעד אותו, ולצד החוויות הטובות מהטיול, לחזור הביתה גם עם כמה תמונות טובות. בין אם אנחנו רוצים את התמונות כמזכרת לעצמנו בלבד, ובין אם להשוויץ קצת בקבוצות הוואטסאפ המשפחתיות, או כדי להעלות אותן לרשתות החברתיות, בזכות היכולות ההולכות וגדלות של המצלמות בטלפון הסלולארי, כל אחד ואחת יכולים להפוך לצלמים.
כדי שנדע לעשות את זה כמו שצריך, פנינו לצלמים וצלמות מובילים בתחום צילום הטבע והטיולים על מנת שיתנו לנו את הטיפ המנצח שלהם.
להתרחק מהאזורים התיירותיים
רועי טוכבנד הוא צלם מסחרי לעסקים ומותגים, צלם טבע ובעיקר בעלי חיים בטבע ומורה לצילום באחד מבתי הספר המובילים לצילום בארץ. וזה מה שיש לרועי לספר:
“אתרי התיירות המוכרים הם לא המקומות המעניינים! תחפרו בגוגל על מקומות מעניינים ובמקביל תשאלו את המקומיים לגבי מקומות מיוחדים שקיימים באותו המקום שאתם מטיילים בו. דבר נוסף, הוא שכדאי לבדוק אם גם יש אירועים מיוחדים כשאתם שם.”
צילום: רועי טוכבנד
לצלם מהלב
דנה רז, ירושלמית וצלמת לא בהכרח בסדר הזה ;-), מצלמת את מה שסביבה ללא הפסקה כבר שבע שנים. וזה הטיפ שלה:
“הטיפ שלי לצילום הוא מאוד פשוט, לצלם מהלב ולאהוב מה שמצלמים. צריך להיות מחוברים למה שאנחנו מצלמים, בין אם זה אנשים, נוף, אוכל או כל דבר אחר.
אני אישית מאוד אוהבת לצלם שקיעות, זה הדבר האהוב עלי ביותר.”
צילום: דנה רז
השעות הנכונות
רנה בינס היא צלמת תיירות ולייף סטייל ובעלת אחת מחשבונות האינסטגרם היפים ביותר בתחום. רנה ממליצה לצלם בשעות מסוימות של היום שהופכות בעיניה את התמונות ליפות ביותר:
“בעיני, השעות היפות ביותר ביום הינן, שעות זריחה ושקיעה.
כל מקום או נוף שתחליטו לצלם, יצטלם יפה יותר בשעות אלו.
אני ממליצה להגיע לאתר הצילום, כשעה – שעתיים לפני הזריחה או השקיעה.
למצוא “עוגן” לצילום, כמו פרחים, תצורה מעניינת במקום וכד’, להתמקם ולצלם.
על הדרך, תהנו גם מהשעות המדהימות האלה!”
צילום: רנה בינס
לפקוח עיניים
דקל אבו הוא צלם נוף וטבע אנושי, מצלם מגיל 16 (שאותו הוא כבר מזמן עבר… 😉 ) וחוץ מהיותו צלם מקצועי, הוא גם מדריך צילום בבית ספר לצילום. ההמלצה של דקל היא פשוט לפקוח עיניים ולהתבונן מסביב:
“הטיפ שלי ביציאה לטיולים וצילומים: לפקוח עיניים ולהיות מוכנים.
בטיולים שאני עושה (בדרך כלל בג’יפים), ציוד הצילום תמיד מוכן לצידי ואני כל הזמן מחפש את ההזדמנות או ההפתעה שמחכה בצידי השבילים.
לפקוח עיניים, תמיד יש משהו שקורה, רק צריך לראות אותו!
ככה פגשתי את השרקרק הגמדי שפשוט ישב לו על ענף במרחק של כמה מטרים מהשביל. המצלמה כבר הייתה לידי והוא קיבל בוק של תמונות מתנה.”
צילום: דקל אבו
הסוד הוא בצמצם
עמית גלבר מאמין בשילובים. הוא איש הייטק, מנהל בקהילת “אינסטגרם ישראל”, חובב צילום, פריק של טיולי שטח, ואוהב לאחד ולשלב את כל זה ביחד 🙂. עמית הוא איש של פרטים וגם הטיפ שלו לצילום נוגע בדיוק בנקודה הזו:
“גם אם יש לכם חצובה, וגם אם אין לכם…
גם אם אתם מצלמים נוף נקי וגם אם אתם מצלמים אנשים על רקע של נוף, תסגרו צמצם.
אם אפשר להגיע לצמצם 16, מעולה. ואם לא, אז כמה שיותר סגור אבל לא פתוח יותר מ-8.
למה?
אין מה לעשות. בצילום נוף אתם רוצים לראות את כל הפרטים מקדימה ומאחורה ולכן אתם רוצים עומק שדה עמוק ככל האפשר.
וככה גם אם אתם מצלמים את המשפחה על רקע ההרים ומפקסים על בני האנוש שעומדים בפרונט, גם הרקע ייראה לכם חד מספיק.
השימוש בחצובה נדרש אם אתם באמת נאלצים לעלות למהירות חשיפה ארוכה בגלל הצמצם הסגור (בעיקר בשעות הערב).”
צילום: עמית גלבר
הסוד הוא באותנטיות
יפעת חן כהן היא בלוגרית טיולים, יוצרת תוכן וצלמת שחיה חיים חלומיים שמורכבים מנסיעות ברחבי העולם ותיעוד המקומות והרגעים הכי יפים שיש. יפעת מציעה לנו למצוא את הרגע האותנטי בתוכנו:
“תשכחו מתמונות של כולם מתחברים על רקע נוף יפה. זה אולי נראה כמו מזכרת כייפית אבל זה לא “קודאק מומנט” אמיתי. במקום זה, נסו לתפוס רגע אותנטי, אמיתי ולא מתוכנן. החוויה הטבעית והקסם הלא מהונדס יעבור ממכם אל התמונה.”
צילום: יפעת חן כהן