יוסי רוטזק הוא לקוח ותיק של לאופק והבעלים הגאים של קרוואן מסדרת Aviva הפופולארית והאהובה של Adria. חוץ מלטייל, רוטזק מאוד אוהב לבשל ויש לו חיבה מיוחדת למטבח היווני אותו הוא הכיר לעומק במסגרת הביקורים שלו ביוון וקפריסין שם בישל עם בשלנים ובשלניות מקומיים, ועכשיו הוא מביא אלינו את רזי המטבח היווני הנפלא עם מתכון של סופלאקי 🍽
היוונים, חובבי גריל אמִתיים, מבחינים בין שני סוגי שיפודים על הגריל:
Sufla – שיפודים מגושי בשר גדולים
Suvlaki (σουβλάκι) – ‘שיפודים קטנים, ‘שישליק
המתכון של רוטזק הוא מתכון לשיפודים הקטנים.
מצרכים (ל-8 מנות):
ארבעה נתחי חזה עוף
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אורגנו יבש
לימון
פלפלים בצבעים שונים
שמן זית
שיפודי עץ עבים (מומלץ להשרות במים לכמה שעות כדי למנוע התלקחות)
פיתות רכות ועבות
*מומלץ לקלות על הגריל פרוסות של עגבניות, בצל ושיני שום.
אופן ההכנה:
- חוצים כל נתח חזה לחצי, וחותכים לקוביות
- חותכים גם את הפלפלים לקוביות גדולות
- מניחים את קוביות הבשר בקערה עמוקה ומוסיפים את כל התבלינים והשמן (חוץ מהלימון)
- מערבבים את תכולת הקערה
- מעבירים לקופסה אטומה ומאחסנים בקירור לכמה שעות (אפשר גם למשך לילה שלם)
- מוציאים מהקירור ומשפדים את הבשר והפלפל – מומלץ להסתפק בארבע חתיכות בשר וביניהן ארבע קוביות פלפל על כל שיפוד
- מדליקים את הגריל על אש בינונית ומניחים את השיפודים
- במקביל חורצים פתח בכל פיתה, בגובה שני שלישים, ומניחים על הגריל לכמה דקות
- מניחים בפיתה פרוסות צלויות של עגבניות ובצל וכמה שיני שום קלויות, ועליהן את השיפוד.
היוונים נוהגים להגיש לצד הסופלאקי גם צזיקי – tzatziki (τζατζίκι), מעין יוגורט מתובל וטעים במיוחד. שומרי הכשרות לא צריכים לדאוג: גם טחינה סמיכה תשדרג את המנה הזו ותשתלב בה בצורה נפלאה.
ושיהיה בתאבון 😋