יוסי רוטזק, בשלן ידוע ובעליו של קרוואן Aviva spaceמבית Adria, כבר ידע לא מעט ארוחות בקרוואן שלו. ככזה, הוא שומר על כלל אחד חשוב בנוגע להכנת אוכל בדרכים: לעשות את הכול כמה שיותר פשוט. איך מקפידים על כך? מחפשים מתכונים של One dish meal: ארוחה במנה אחת. וזהו גם הטיפ שלנו הפעם – על יתרונותיה של One dish meal: א. אין בלגן במטבח של הקרוואן ב. סביבת בישול נקייה יחסית ג. זמן ביצוע לא ארוך מדי ד. אין הרבה כלים להדיח ה. נשאר יותר זמן ליהנות מהחופשה. ========= הפעם מציע לנו יוסי מנה מפוארת וטעימה של פסטה, כזאת שלדבריו נחשבת "פשוטה לביצוע ומתאימה לכולם" – פסטה בסיר אחד. נשמע מקסים, לא? וכבר אנחנו מתחילים לעבוד… =========
המצרכים: חבילת פסטה – לנגוויני או ספגטי לסוגיו (500 גרם) 5 שיני שום פרוסות דק כ-15 עלי בזיליקום קרועים, ללא הגבעול בצל בינוני חצוי לשניים, פרוס לפרוסות דקות כ-500 גרם עגבניות שרי, רצוי קטנות 2 כפיות שטוחות של מלח פלפל שחור קורט פלפל גרוס – שאטה או צ'ילי (לא חובה) 1 ליטר מים (כ-4 כוסות) 2 כפיות סוכר שטוחות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה: *מומלץ להשתמש בסיר לא גבוה או במחבת עמוק (סוטאז'). ◄ מניחים את כל המוצרים בכלי הבישול, אך רק חצי מעלי הבזיליקום ◄ מביאים לרתיחה ◄ לאחר כ-5 דקות, כאשר הפסטה מתרככת, מערבבים (הכי נוח עם מלקחיים) ◄ ממשיכים לערבב מדי פעם, למשך 10 דקות ◄ בודקים אחת לכמה זמן אם הפסטה מוכנה (תלוי ביצרן) ◄ מסירים מהאש ◄ מפזרים מעל את עלי הבזיליקום הנותרים ואת גבינת הפרמז'ן (לא חובה).
**מומלץ להגיש את הפסטה מיד עם גמר הבישול. ***חשוב מאוד לא לבשל יותר מדי. זכרו כי עד להגשה הפסטה ממשיכה להתבשל, גם לאחר שהסרתם אותה מהאש.