יוסי רוטזק הוא לקוח ותיק ואהוב של לאופק, הבעלים הגאים של קרוואן מסדרת Aviva הפופולארית ובשלן מדופלם שמפנק אותנו פעם אחר פעם במתכונים שווים שהולכים נפלא עם טיולי קרוואן. והפעם בתפריט – פריטאטה 😋
הפריטאטה מגיעה מהמטבח האיטלקי והספרדי. היא שילוב בין חביתה לפשטידה ויש לה מגוון גרסאות – אפשר להוסיף או להחסיר ממנה מצרכים לפי הטעם האישי והיא תמיד תצא טעימה. הפריטאטה נחשבת כארוחה שלמה במנה אחת: `one dish meal’ ואפשר להכין אותה גם על תנור וגם על כיריים מה שהופך אותה מושלמת לטיולי קרוואנים.
זו הגרסה של רוטזק לפריטאטה האהובה עליו:
מצרכים:
15 ביצים
תערובת של גבינות מגורדות – צפתית, צהובה וקשקבל (כ-100 גרם מכל סוג)
מעט אגוז מוסקט טרי
מעט תבלין קארי (לא חובה)
קורט פלפל שאטה גרוס
1 שמנת לבישול
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 עגבנייה פרוסה לפרוסות דקות
2 בצל יבש בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 פלפל קלוי או אדום טרי, פרוס לרצועות ארוכות
1 כדור מוצרלה גדול קרוע לכמה חלקים
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
*מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 30 ס”מ
- טורפים ארבע ביצים בקערית מרווחת ומוסיפים מלח ופלפל
- את 11 הביצים הנותרות טורפים בקערית נפרדת, מרווחת גם היא, ומוסיפים אליהן את תערובת הגבינות המגורדות, וחצי ממיכל השמנת
- מחממים תנור ל-180 מעלות, או מחממים מחבת על אש בינונית
- מטגנים את תפוחי האדמה על המחבת עד להשחמה ומוציאים לכלי נפרד
- מטגנים את הבצל באותה המחבת, עד שהוא הופך שקוף
- מצרפים חצי מכמות הבצל המטוגן לתפוחי האדמה המטוגנים שנחים בצד
- מנמיכים את האש ויוצקים את ארבע הביצים על הבצל שנותר במחבת
- ממתינים כשתי דקות, עד להיווצרות חביתה (הבסיס) ומורידים מהאש (אם עושים את כל שלבי ההכנה על הגז, אין צורך להוריד את הבסיס מהאש)
- מפזרים את תפוחי האדמה והבצל המטוגנים על הבסיס באופן שווה עד כמה שאפשר
- יוצקים את 11 הביצים הנותרות מעליהם
- מניחים בעדינות את העגבניות, הפלפלים וקרעי המוצרלה
- מכניסים לתנור לאחר שהגיע לטמפרטורה של 180 מעלות או מכסים את המחבת במכסה מתאים
- מוציאים את הפריטאטה מהתנור או מורידים מהאש כאשר השכבה העליונה משחימה קלות (במחבת ייתכן שהיא רק תתקשה)
- ממתינים עד להתייצבות ומגישים.
*מומלץ לפרוס את הפריטאטה לפרוסות ולהגיש לצד סלט ירוק או סלק קצוץ לפי הטעם.
* לצד הפריטטה ניתן אף להכין צנימים במצנם ייעודי לכיריים של הקרוואן.
*אפשר לאכול את הפריטאטה קרה או חמה, מיד לאחר שהתייצבה.
ושיהיה בתאבון 😋