השף החובב האהוב שלנו שלנו יוסי רוטזק פינק אותנו עם עוד מתכון נהדר שאפשר ואפילו רצוי להכין בקלות בטיולי קרוואן. בתור קרוואניסט בעצמו עם קרוואן מסדרת Aviva, מכיר רוטזק היטב את מגבלות המטבח של הקרוואן ולכן גם המתכון הזה מתאים להכנה בקרוואן על כיריים ללא צורך בתנור והכל כמה שיותר פשוט, מהיר ומבלי לוותר על הטעם.
הפעם מפנק אותנו רוטזק במנה קלאסית מהמטבח האיטלקי: פסטה ברוטב עגבניות.
מצרכים:
חבילת פסטה – לנגוויני או ספגטי לסוגיו (500 גרם)
5 שיני שום פרוסות דק
כ-15 עלי בזיליקום קרועים, ללא הגבעול
בצל בינוני חצוי לשניים, פרוס לפרוסות דקות
כ-500 גרם עגבניות שרי, רצוי קטנות
2 כפיות שטוחות של מלח
פלפל שחור
קורט פלפל גרוס – שאטה או צ'ילי (לא חובה)
1 ליטר מים (כ-4 כוסות)
2 כפיות סוכר שטוחות
גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
*מומלץ להשתמש בסיר לא גבוה או במחבת עמוק (סוטאז'). סירים מותאמים לטיולי קרוואנים וטבע (קלים, איכותיים עם אחסון חכם) ניתן למצוא במרכז לאופק.
- מניחים את כל המוצרים בכלי הבישול, אך רק חצי מעלי הבזיליקום
- מביאים לרתיחה
- לאחר כ-5 דקות, כאשר הפסטה מתרככת, מערבבים (הכי נוח עם מלקחיים)
- ממשיכים לערבב מדי פעם, למשך 10 דקות
- בודקים אחת לכמה זמן אם הפסטה מוכנה (תלוי ביצרן)
- מסירים מהאש
- מפזרים מעל את עלי הבזיליקום הנותרים ואת גבינת הפרמז'ן (לא חובה).
**מומלץ להגיש את הפסטה מיד עם גמר הבישול.
***חשוב מאוד לא לבשל יותר מדי. זכרו כי עד להגשה הפסטה ממשיכה להתבשל, גם לאחר שהסרתם אותה מהאש.
ולא לשכוח לחלוק עם אנשים אהובים. שיהיה בתיאבון.