אלי ויעל פינטו, גילו את עולם הטיולים בקרוואן בשנת 2017 כשרכשו את הקרוואן הראשון שלהם בחברת לאופק. הם נהנים לטייל בטבע, להכיר “קרוואניסטים” חדשים בטיולים ובחניוני הקרוואנים וכמובן, לבשל ארוחות טעימות 😋.
אלי הוא הבשלן שבחבורה והזמנו אותו לחלוק איתנו מתכון טעים במיוחד שכל אחד ואחת יכולים לבשל בקרוואן או בכל מקום אחר עם מטבח:
“תנאי השטח בקמפינג, בשדה ובטיולי שטח מכתיבים אופי אחר של הכנה ולכן ההמלצה שלי היא להכין מנה אחת שתכלול את מנת הבשר והתוספת ב”מכה אחת” כך שהארוחה תהיה מוכנה בזמן קצר יחסית.
בתור חובב בישול, הקרוואן שלי מצוייד בכיריים אינדוקציה כך שהבישול מהיר מאד ונוח.
בחג סוכות השני בילינו בחורשת טל והכנתי בשר טחון עם שעועית מטובל חריף, מנה המוכרת בשם: “צ’ילי קון קרנה”.
אני אישית אוהב לבשל בסירים שטוחים או מה שמכונה סוטז’. אלה המצרכים בשביל מנה לארבעה אנשים:
800 גרם בשר בקר טחון
1 פלפל אדום גמבה גדול, קצוץ לקוביות קטנות
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
קופסא של 300 גרם עגבניות מרוסקות
קורט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
רבע כפית תבלין בהרט
4 שיני שום בינוניים קצוצים
30 מיליליטר שמן קנולה
קופסת שימורים של שעועית לבנה שטיפה ומסוננת
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והבשר הטחון. מטגנים ותוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר ומוסיפים את הגמבה, מלח, פלפל שחור, ושום. מערבבים כ – 10 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, קופסת העגבניות המרוסקות וחצי כוס מים ומערבבים (רצוי עם כף עץ).
מוסיפים את השעועית הלבנה ומערבבים. מורידים את עוצמת החום לחום נמוך, מכסים את הסיר ומבשלים כ – 40 דקות. מערבבים מידי פעם.
יש לצמצם נוזלים ולערבב תוך כדי והתבשיל מוכן. אפשר ואפילו כדאי להוסיף אורז בצד.
בתאבון”