הלקוח האהוב שלנו והבעלים של קרוואן מסדרת Aviva יוסי רוטזק, מפנק אותנו פעם נוספת עם מנה שאפשר להכין בקרוואן – סלט ניסואז. רוטזק הוא שף חובב עם ניסיון וטיפים רבים והטיפ שלו לכל הבשלנים הקרוואניסטים הוא להכין מה שאפשר מראש, כדי לחסוך חלק מהעבודה בטיול: לחתוך מראש את הירקות, לבשל מראש את הביצים הקשות ולהכין כל דבר בקופסאות בתוך המקרר של הקרוואן כדי שבשעת הארוחה בטיול תהיה מינימום התעסקות עם ההכנה ומקסימום התעסקות בהנאה 🙂
סלט הניסואז הוא סלט עשיר מאוד שמגיע אלינו היישר מהמטבח הצרפתי. הסלט הזה ‘נולד’ בעיר ניס שבריביירה הצרפתית, וממש כמוה גם הוא מציע אלפי ניחוחות, צבעים וטעמים נפלאים.
מצרכים (בין 4 ל-6 סועדים):
3 תפוחי אדמה מבושלים במים עם הקליפה – עד לדרגת אל דנטה (כאשר תנעצו את הסכין ותשלפו אותו, התפוח לא ייצמד ללהב אלא יישאר בסיר)
1 בצל סגול בגודל בינוני, חצוי לשניים ופרוס לטבעות דקות
3 עגבניות
3 מלפפונים
5 ביצים קשות – כל ביצה חתוכה לארבעה רבעים
קופסה אחת של טונה בשמן
קופסה אחת של אנשובי משומר
1/4 כרוב לבן חתוך דק
1/4 שקית שעועית עדינה חלוטה
1/2 כוס אפונה חלוטה
מצרכים לרוטב:
*השתמשו בצנצנת בעלת מכסה, לסגירה הרמטית
1/4 כוס שמן זית
כף מיונז
כף חרדל דיז’ון חלק (ללא גרגירים)
2 שיני שום כתושות
מיץ סחוט מלימון אחד / 4 כפות חומץ יין לבן
1/4 כפית מלח גס
סידור המנה והגשתה:
הסידור נעשה בשכבות, עדיף בקערה עמוקה.
מומלץ לבצע את הסידור קרוב ככל האפשר למועד ההגשה, לפי הסדר הזה:
כרוב חתוך דק
עגבניות
מלפפון
בצל חצוי וחתוך לפרוסות דקות
אפונה
שעועית עדינה
טונה (כולל השמן)
תפוחי אדמה חצויים לקוביות.
הכניסו לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ונערו היטב.
צקו אותו על הסלט וערבבו בעדינות.
תבלו את הביצים במלח ובפלפל שחור, הניחו על הסלט – והגישו.
הנה לכם ארוחה שלמה, קלה ומהירה להכנה (10ˉ15 דקות בלבד), שתוכל לשדרג כל ארוחה בקרוואן בכל רגע ביום.
ולא לשכוח לחלוק עם אנשים אהובים. שיהיה בתיאבון 😋